Over de Imker en zijn Diploma's

Imkerij de aa strang

Mijn naam Freddy Schoppers geboren op 5 juni 1967 in Dinxperlo. In het jaar 2012 besmet geraakt met  het bijenvirus. Eenmaal gegrepen was hier niet meer vanaf te komen. Wat met één bijenvolk begon is ondertussen uitgegroeid naar een kleine bestuivingsimkerij. Om de nodige kennis te verzamelen veel boeken gelezen en diverse cursussen gevolgd. 

Voor het vakkundig uitvoeren van het vak bestuivingsimker zijn een aantal diploma's noodzakelijk. Hieronder een overzicht van de door ons behaalde diploma's.

♦ 2013 Beginnerscursus bijenhouden
♦ 2015 Bijengezondheid
♦ 2016 Bijenteelt voor gevorderden
♦ 2015 / 2016 Vakmanschap Bestuivingsimker
♦ 2017 Drachtplanten 
♦ 2019 cursus Koninginnenteelt

Met enkel het behalen van bovenstaande diploma's is het natuurlijk niet gedaan. Jaarlijks volgen van studiedagen en het lezen van vakbladen zijn een must voor iedere imker groot of klein. Hierdoor neemt de algemene kennis van bijen toe en is een welkome aanvulling op reeds bestaande kennis. Niet enkel nuttig voor de inzet van bijen in de bestuiving maar ook voor de gezondheid van de honingbij, wilde bij en andere insecten.

Een klein beetje geschiedenis.

Het begin was vooral gericht op het vergaren van kennis en de honingoogst. Nadat deze toenam is de interesse van honingoogst verschoven naar de bestuiving van fruit. Dit gebeurd zowel in de openteelt als onder glas. Hierdoor zijn het aantal bijenvolken ook gestegen om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Mocht u niet tevreden zijn met de huidig geleverde bijenvolken op uw bedrijf? Neem dan gerust eens contact met mij op. De mogelijkheden zijn groot en afstand zal in de regel geen probleem zijn. Mits het aantal bijenvolken dit rendabel maakt en een kleine kilometer vergoeding doet de rest. Zo kunt u ook van een effectieve bestuiving van de honingbij genieten geleverd door een gecertificeerd bestuivingsimker.